torsdag, februari 22, 2024
Google search engine
HemResaAllt du behöver veta om bagagebestämmelser när du reser med SAS -...

Allt du behöver veta om bagagebestämmelser när du reser med SAS – det ledande flygbolaget i Skandinavien

När du reser med SAS, det ledande flygbolaget i Skandinavien, är det viktigt att du är bekant med deras bagageregler för att undvika obehagliga överraskningar vid flygplatsen. Reglerna varierar beroende på din biljettkategori, destination och medlemsstatus i EuroBonus. Så vad är reglerna för SAS-bagage och hur kan du göra din resa smidigare?

Svaret är att SAS erbjuder generösa bagageregler jämfört med många andra flygbolag, men det finns vissa begränsningar och avgifter som du behöver vara medveten om.

Handbagage hos SAS

När du flyger med SAS är du tillåten att ta med handbagage ombord på flygplanet. Storleken och vikten av ditt handbagage beror dock på vilken biljettkategori du har. För passagerare som reser i SAS Go Light och SAS Go, får du ta med en väska som väger upp till 8 kg. Om du reser i SAS Plus eller SAS Business, får du ta med två väskor som väger upp till 8 kg vardera. Dessutom får alla passagerare ta med sig en mindre personlig artikel, exempelvis en handväska eller en laptopväska.

Det är viktigt att mäta och väga ditt handbagage innan du kommer till flygplatsen för att undvika eventuella extra avgifter. Om ditt handbagage överskrider de tillåtna dimensionerna eller vikten, kommer du att behöva checka in det och eventuellt betala en extra avgift.

Incheckat bagage hos SAS

För incheckat bagage varierar reglerna beroende på din biljettkategori och destination. SAS Go Light-passagerare får inte inchecka bagage gratis, medan SAS Go-passagerare får checka in ett bagage som väger upp till 23 kg. SAS Plus-passagerare får checka in två väskor som vardera väger upp till 23 kg, och SAS Business-passagerare får checka in två väskor som vardera väger upp till 32 kg.

Det är viktigt att notera att övervikt och överdimensionerat bagage kan medföra extra avgifter. För att undvika dessa avgifter bör du alltid mäta och väga ditt bagage innan du kommer till flygplatsen.

Särskilt bagage hos SAS

Om du behöver ta med särskilt bagage, som sportutrustning eller musikinstrument, har SAS särskilda regler. För det mesta kan du checka in ditt särskilda bagage som en del av din tillåtna bagagekvot, men det kan finnas extra avgifter beroende på storlek och vikt.

Det är bäst att kontakta SAS direkt om du planerar att ta med stort eller ovanligt bagage. De kan ge dig den mest aktuella informationen och hjälpa dig att undvika eventuella problem vid incheckningen.

Övervikt och extra bagage hos SAS

Om ditt bagage väger mer än den tillåtna gränsen, eller om du behöver checka in extra bagage, kommer du att behöva betala en avgift. Avgifterna varierar beroende på din destination och biljettkategori, men du kan vanligtvis betala för övervikt och extra bagage online, vid incheckningsautomater på flygplatsen, eller vid incheckningsdisken.

Det är alltid billigare att betala för övervikt och extra bagage i förväg online, så det är en bra idé att väga och mäta ditt bagage innan du kommer till flygplatsen.

Vanliga frågor

Vad händer om mitt bagage är försenat eller förlorat?

Om ditt bagage är försenat eller förlorat, ska du omedelbart anmäla detta till SAS Bagageservice på flygplatsen. De kommer att hjälpa dig att spåra ditt bagage och ordna ersättning om det inte kan hittas.

Kan jag ta med mitt husdjur på flyget?

Ja, du kan ta med ditt husdjur på SAS-flyg, men det finns särskilda regler och avgifter som gäller. Du bör kontakta SAS direkt för mer information.

Vad ska jag göra om jag har särskilda behov när det gäller mitt bagage?

Om du har särskilda behov, som medicinsk utrustning eller rullstolar, bör du kontakta SAS i förväg. De kommer att göra sitt bästa för att tillgodose dina behov.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

- Advertisment -
Google search engine

Populärt

Senaste kommentarerna